ceturtdiena, 2012. gada 6. decembris

Pasta con pomodoro fresco


Tipiska sicíliesu pastas recepte, kas pagatavota no svaigiem kirstomátiniem. Nesen ciemojoties pie radiem mani cienája ar so fantastisko gardumu un protams, ka  lúdzu  arí péc receptes.
Tá nu  arí maná virtuvé  dríz vien tapa sis gardums. 

4 personám vajag:

- 350-400 g makaroni,
- glázíte olivellas,
- 4-6 kiploka daivas,
- cilli (malti vai ja svaigi sakapati),
- sauja svaigu petersilu,
- 4-6 konservetu ansovu ella,
- 10- 15 olives bez kauliniem, sakapatas
- 500 g kirsu tomatinu

Pagatavosana:

Salsudení novara pastu lidz "al dente" un nokas. 
Panna ielej ellu un apcepj sakapatu kiploku, tad pievieno cilli, kura daudzums atkarigs no ta, cik pikantu velas.
 Tad liek klat sagrieztus ansovus, olives, petersilus un visu saute. Beigas pieliek uz pusem sagrieztus kirsu tomatinus. Visu samaisa maz mazlietin tomatinus pacepina. Tad liek ieksa nokastos makaronus, visu labi samaisa un gatavs!

Ja velas liesaku variantu, olivellu pievieno pavisam nedaudz un pasas beigas pielej nokasto makaronu udeni (lai merce butu slapja).

Pasniedz karstu bagatigi parkaisot ar rivetu parmezana sieru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru