ceturtdiena, 2013. gada 20. jūnijs

Pan quemado (Apdegusí maize)




Pan quemado nozímé apdegusí maize un savu nosaukumu tá ieguvusi dél sava izskata- lai arí ieksá saldá maize vai maná gadíjumá bulcina ir baltá krásá, no árpuses, cukuram sakaramilizéjoties, tá izskatás ká apdegusi.
 Sí recepte ir tipiska Alicantes provinces virtuvei un izplatíta visá Valensijas apgabalá un tá iemílota arí citos  Spánijas regionos. Atskiríba ir tikai formá  un pievienotajos ingrdientos.
Visbiezák sáda veida saldá maize tiek gatavota uz Lieldienám, tikai tad maizé tiek atstáta vieta, kur ielikt sokoládes olu. Tad so saldo maizi spáni sauc par mona de Pascua un atkaríbá péc regiona un, protams, arí vélmém, saldá maize tiek papildináta ar sukádém, riekstiem u.c. 


Vajadzígs:

- 500 g miltu,
- 125 g cukurs,
- 3 olas,
- 100 g sviests vai cúku tauki,
- 20 g presétais (míkstais) raugs,
- 100 ml silts piens,
- 15 g piena pulveris,
- 10 g sáls,
- citrona mizina

Pagatavosana:

Izsijá miltus. Pienam pievieno piena pulveri un sakul. Tad pievieno miltiem pienu, sáli, olas, citrona mizinu, cukuru, sviestu un ar koka lápstinu pamazám izmaisa. Tad ar rokám berzot, iedrupina masá raugu un turpina ar lápstinu maisít lídz rodas viendabíga masa. Tad míklu iznem no blodas, pakaisa miltus un turpina mícít ar rokám. Lai izveidotos staipíga un maiga masa, sanák mícít aptuveni 15 minútes.
Péc tam liek míklu atpústies un, lai míkla nepieliptu, trauká ieber nedaudz miltus un míklu nosedz ar dvielíti.
Kad míkla dubultojusies apjomos (tas notiek aptuveni péc 30 minútém), to iznem no trauka, izveido desinu un sagriez gabalos pa 80 g.
Katru sagriezto gababalu ar ieliektas plaukstas kustíbu izrullé smuká bumbiná (gluzi ká sniega pika sanák :)).
Uz pláts izkláj lina dvielíti un  saliek izrullétás bulcinmaizítes, kuras atstáj vél rúgt lídz tás smuki piepúsas.
Tad saputo olas baltumu un ar otinu apsméré bulcinas, pa virsu párberot cukuru.
Cepj 200 grádos 25 minútes rezimá no augsas un apaksas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru