pirmdiena, 2013. gada 15. jūlijs

Garbanzos con callos y chorizo (Turku zirni ar liellopa kidám un chorizo)


Un atkal vél viens sautéjums spánu gaumé. Péc bútíbas ne tas veselígákais variants (ja pienem, ka desas un subprodukti  nav tie veselígákie produkti), tacu pa pa retam jau var :)) Pie kam, víriesu kártas párstávji par sáda veida sautéjumiem ir sajúsmá. 
 Pielauju, ka Latvijá kidas ká subprodukts nav izplatítas (nu, vimaz agrák tádas nepazinu, jo veikala klástá nebija), tacu pamazítinám atklájot Spánijas un Itálijas virtuves burvíbu, secináju, ka kidas ir viens no gardákajiem un arí liesákajiem un vitamíniem, mineráliem bagátákajiem subproduktiem,   kaut  kad par to rakstíju TE
Sautéjums (latviesu izpratné jau tá vairák velk uz zupu) ir loti smekígs paédiens, pie kam aromátiskais chorizo (spánu desa ar loti izteiktu garsu buleti) piedod ípasu garsu niansi.Chorizo izvélas, cik pikantus vélas un var klát likt arí morcilla (asisnsdesu).

4-6 personám:

- 400 g turku riznu,
- sípols,
- lauru lapa
- rívéts tomáts (der arí no burkas un tomátu pastas koncentráts),
- sáls,
- pipari,
- galas buljons ( ja grib ípasi aromátiski),
- sausais paprikas pulveris,
- 300 g liellopa kidas,
- 4- 6 chorizo
- nedaudz ella cepsanai

Pagatavosana:

Uz nakti iemérc turku zirnus un nákosajá diená novára.
Panná apcepj sagrieztus sípolus. Kad sípols apcepies, pievieno chorizo (veselus) un maisot turpina cept, lídz chorizo apcepies brúngans. Tad pievieno rívétus tomátus un gabalinos sagrieztas kidas, sáli, piparus, papriku, lauru lapu.  Pievieno údeni, galas buljonu un zem váka aptuveni stundu sauté. Beigás pievieno tuku zirnus un vél 10- 15 minútes visu kopá pasauté.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru