piektdiena, 2012. gada 7. septembris

Arbúzu zeleja ar kanéli un pistácijám




Kad apnicis arbúzs vai gribas savádák pasniegt to pasu apnikuso arbúzu, tad játaisa augsá arbúzu deserti!
Sis varétu bút risinájums arí tiem, kam gadíjies nopirkt ne visai saldu arbúzu..Tad tikai náksies klát pievienot saldinátáju..

Sis deserts patiesám ir fantastiski garsígs!!!

4 personám nepieciesams:

- 1, 250 kg smags arbúza míkstums,
- kanéla standzina,
- 15 g zelantína pláksnítes,
- 1 édamkarote kirsu brendija,
- 1 édamkarote pistáciju rieksti,
- 30 g sokoláde

Pagatavosana:

 Zelantína pláksnes uz 10 minútém liek aukstá údens peldé. Arbúzam iznem séklinas ja tádas ir, nogriez mizu un kártígi sablenderé. No sí daudzuma bútu jásanák 6 dl. Ja atbúzs nav salds, var pievienot saldinátáju.
Nokás zeleju un liek mazá trauciná. Pievieno kirsu brendiju un liek váríties uz loti mazas uguns.
Kad zeleja pilníbá izskídusi, to pievieno pie uzputotás arbúza masas un kártígi samaisa.
Nem alumínija vai kádu citu papláti jeb trauku un salej tajá iegúto masu. Liek ledusskapí uz 2-3 stundám, lídz izveidojusies cieta zeleja.
Noloba pistáciju riekstus un uz sekundi iemérc verdosá údení, noloba bríno visrskártu (ja táda ir), noslauka papíra dvielí un sagriez.
Kad zeleja sacietéjusi, to sagriez un liek traucinos. Párkaisa ar pistáciju riekstiem, rívétu sokoládi un párkaisa ar kanéli.




Njam, njam- deserta gabalini pasi muté kúst!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru