trešdiena, 2014. gada 16. aprīlis

Konfektes novájésanai jeb 100 % veselígás kirbja koncas


Esmu sapratusi, ka dárzeni svaigá veidá ir visveselígákie un dazi svaigá veidá garso vél labák neká apstrádáti. Neesmu svaigédájs (nu vismaz vel ne), tacu ar lielako prieku sava edienkarte ieklauju svaigus produktus un svaigu kirbiti edu ka vislielako karumu. Te pat saldinat neko neprasas,jo kirbitis pats par sevi ir salds un tiesam garsigs.
Nezinu,vai no visiem kirbjiem (piemeram,lielajiem, kuri ir miksti) var pagatavot sada veida konfektes un ari vai tas labi garsotu..Tacu, ja nospiestu sulu, un pievienotu kadu saldu garsas niansi, tad iespejams, ari nebutu ne vainas.

Vajadzigs:

- salds un garsigs kirbis 

Pagatavosana:

Kirbitim nonem mizu,seklas, sagriez gabalinos un sablendere. Tad veido apalas konfektes. Gatavs!


Izradas,ka man garso ne visi kirbji. Piemeram, Latvija lielos mammas laukos audzetos kirbjus es vareju ieest tikai konserveta veida,jo tie lielie bija tadi pliekani,gluzi ka bez garsas..
Izradas, ka ari mazie,cietie,oranzie gitarveida kirbji ne visi ir tik garsigi..un kad veikala plauktos ieraugu sos burvigos Panamas kirbisus, tad zinu, ka bus noesanas un so veseligo ogu perku ar vislielako prieku. Nezinu gan so kirbju skirni (ari pardevejs nezinaja pateikt), tadu garsa ir salda un riekstaina. Kirbitis ir loti ciets, iemarinesanai neder (apelsinu sula vai kada cita atraja marinade). 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru