svētdiena, 2012. gada 22. aprīlis



Apelsínu saláti

AZAHAR...Vai esiet smarzojusi kádreiz apelsínu ziedus? Ja ne, tad noteikti izdariet to tad, kad búsiet kádá siltá zemé!  Smarza ir tiesám galvu reibinosa. Neticami, ka vienspavisam mazins ziedins izdod nu taaadu aromátu!
Iespéjams, ka smarza kaut kur  lídzíga jasmínu smarzai, un tomér tá ir cita, savádáka smarza. Apelsínu ziedus sauc par AZAHAR. Arí azahar téja garso lieliski, kas vienlaikus ir árstniecíbas téja. Ir arí azahar uzléjumi (aptiekás nopárkami) , gan azahar medus un ziedu údens..
Apelsínu ziedu medus nesen beidzás, un sim saldajam  izmantoju apelsínu ziedu údeni. Loti aromátisks deserts, to tiesám var ést ar baudu!

Tá nu nému:

- 1 apelsínu,
- nedaudz kanéli,
- maz mazlietin púdercukuru,
- dazas piles AZAHAR,
- piparmétru lapinas

Pagatavoju tá:

Apelsínu nomizo ká ábolu un griez plánás skélítés.Apelsíni tik svaigi un  sulígi, ka griezot sula tek, ka tik nu! To savácu un tai pievienoju klát páris pilienus apelsínu ziedu údeni un druscin púdercukuru, piparmétru lapinas. Visu labi samaisa. Ieliek apelsínus blodiná un párlej ar mércíti. Tad uzliek blodai váku un energiski visu sakrata. Ideálajá variantá lauj arí nedaudz nostávéties ledusskapí (kaut 5 minútes),lai vairák ievelkas garsa. Tad kárto skíví, párkaisa ar kanéli un gatavs pasniegsanai.

¡ Buen provecho ! (spániski)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru