svētdiena, 2013. gada 17. marts

Cukini- vistas kremzupa ar kariju




Dievinu kariju-gan  garsas, gan krásas, gan tá labo ípasíbu  un veselíguma  dél. Un vispár karijs ir garsviela, kas ienes patíkamas pármainas   virtuvé.  
Sí biezenzupa apédás viená ráviená- tá gan sasildíja, gan deva prieka un energijas devu visai turpmákajai dienai. 
Bagátígákai garsai izmantoju vidéja stipruma karija pastu  un kokriekstu ellu:

  
Mans pédéjá laika atradums eko veikalina plauktos ir kokosriekstu ella. Lai arí kokosriekstu ella tiek pretrunígi vértéta, es tomér iedvesmojos no savas fitnesa trenerítes, kas pati  lieto so ellu un atzíst to pat par loti labu esam.
Un tá, kokosriekstu ellai piemít daudz vértígu ipasibu un viena no tám ir, ka pie augstas temperatúras tá neoksidéjas. Kokosriekstu ella ir loti, loti garsíga un esmu iemíléjusies tás garsá un smarzá. Jásaka, ka te nu járúda raksturs, lai ellas burka neizéstos viená ráviená  :D)
Mani fasciné kokosriekstu fantastiská smarza un patík, ka ella ir cietas konsistences ( tá izskíst tikai, ja istabas temperatúra ir vairák par +24 grádiem). Sí ir praktiski vienígá ella, kurai piemít tendence dedzinát taukus, párvérsot tos energijá.   Ir zinátniski ir pierádíts, ka  kokosriekstu ella regulé  insulína límeni un  paátrina metabolismu, pie kam sáta sajúta iestájas daudz átrák. Novájésanas vajadzíbám (pie aktíva dzívesveida) ellu iesaka uznemt  pa téjkarotei pirms édienreizes, un protams, tajá var cept, sautét, várít un dabígo kokosellu var smérét uz ádas, tasit sejas skrubjus, maskas u.t.t.
Vairák par kokosriekstu ellas labajám ípasíbám latviski var palasít SEIT


Un sis mazais priecins ir vidéja stipuma karija pasta, kas pateicoties karijá ietilpstosajám  garsvielám, lieliski stimulé gremosanas procesus un pieskir édienam neatkártojamu  garsu, smarzu un nokrásu.

4 porcijám vajadzigs:

- 4 vidéji cukini,
- 1 sípols,
- 800 g vistas fileja,
- sáls,
- pipari,
- édamkarote kokosriekstu ellas,
- 3 téjkarotes karija pastas,

Pagatavosana:

Vistas fileju sagriez nelielos gabalinos un apcepj kokosriestu ellá Kad vistas gabalini gatavi, tos iznem un noliek. Tálák turpat panná liek sagrieztu sípolu, tad pievieno nelielos gabalinos sagrieztus cukini.  
Pievieno kariju un  samaisa. Sáli, piparus pievieno péc garsas. Sauté, lidz visi ingredienti miksti un gatavi. Tad nonem no uguns un sablenderé.

Pasniedz karstu, iejaucot biezzupá vistas gabalinus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru