svētdiena, 2014. gada 7. decembris

Cigalas con cebolla.Júras vézi ar sípoliem( spánu virtuve).Soli pa solim

Man skiet,ka latviski cigala ir garnelvézis. Vispár loti precízs nosaukums, jo cigala ir tiesám kaut kas starp garneli un vézi. Tikai garnelvézim bús grúták pieklút,jo to sargá caulas.Tas nozímé,ka nolobít garnrlvezi ir vismaz trísreiz ilgák neká nolobít garneli.
Garsa garnelvézim un garnelei ir loti lídzígas,tikai cena gan atskiríga. Garnelvézis ir krietni dárgáks.


Man atnesti ap 2 kg tikko nozvejotu garnelvézu un gatavoju tos spánu gaumé. Tiem,kam garso juras veltes, nevar vien noésties :)

4 porcijám vajadzígs:

- 600 g garnelvézi,
- 1,5 kg sipolu,
- 2 cili pipari,
- olívella,
- sáls un melnie pipari

Pagatavosanas process ir loti vienkárss. Sagriez sípolus  vertikáli skélés.Katlá lej ellu un kad tá karsta, liek ieksá sipolus un cili. Kad sipoli ievilkusi ellu un sák nedaudz noplakt, liek váku un uz lénas uguns sauté.
Olívellá apcepj garnelvézus.


Garnelvézus cepj no abám pusém.


Kad garnelvézi izcepusies, ellu,kas palikusi panná árá nelej, bet izskalo ar glázíti údens un buljonu pievieno sípoliem. Sípolu "zupu" var taisít cik skidru vai biezu vélas.

 
Te nu vini ir garnelvézi ar sípoliem. Zél,ka nevaru nodot so kárdinoso aromátu un garsas buketi.Gards ka ne noésties! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru