ceturtdiena, 2012. gada 14. jūnijs

Baklazánu ikri andalúziesu gaumé



Loti esmu iecieníjusi baklazánu ikrus. Tie lieliski sapas kopá ar zivs édieniem, ká arí tos var smérét uz maizes vai ést tápat, ká arí vél visádi kombinét. Sí ir tipiska spánu tapa.
Seit uzrakstísu andalúziesu gaumé pagatavotus baklazánu ikrus, kaut es biezi tos gatavojot  variéju.  Pieméram, citreiz kiploka vietá lieku salotes sípolus, citriez kiploku kopá ar sípolu, citreiz iztieku bez citrona sulas, olívellas un garsvielám- visádi garso labi. Tiem, kam garso baklazáni, sí recepte bús lielisks atklájums.

Originálrecepte

4 tapám (mini porcijám) nepieciesams:

- 1 liels baklazáns,
- 1/2 citrona sulas,
- 2 - 3 édamkarotes olívella (oliva virgen),
- 2 kiploka daivas,
- 2 édamkarotes sakapáti pétersíli vai koriands (kas labák tík),
- 1/2 téjkarotes maltu kajénas piparu,
- sáls,
- svaigi malti melnie pipari

Pagatavosana:

1. Uzkarsé krásni uz 200 grádiem. Lieláká temperatúrá nebútu ieteicams cept baklazánus, jo tad tiem piemít tendence pársprágt. Liek baklazánus uz cepamvirsmas vai cepamtrauká- bez údens, bez neká un cepj 30 minútes, lídz tie gatavi.
Ja vélas, lai baklazáni pagatavotos átrák, tos var ietít follijá. Var arí tos ierívét ar nelielu daudzumu ellas, péc ká sadurstít ar daksu- tad to garsa sanáks maigáka un konsistence bús ká kartupelu biezputrai. Viss péc vélmém ! :)

2. Kad baklazáni gatavi, tos iznem un atlauj atdzist. Ar karotíti izkasa míkstumu (tas árá, burtiski, nák pats) un mizu izmet. Ja vélas, lieko údeni, kas radies baklazánu cepsanas procesá, var noliet- tad baklazánu ikri iegús cietáku konsistenci. Ja traucé baklazánu séklas, tás var iznemt árá. Es parasti atstáju visu ká ir. Izkasíto putrinu uzreizi apslaksta ar nelielu daudzumu citrona sulas.

3. Liek baklazánus trauciná, pievieno atlikuso citrona sulu un ar daksu visu smuki sastampá, lídz izveidojas viendabíga masa.

4. Pievieno garsvielas- koriandru vai pétersílus. Un visu labi samaisa. Ja es pievienoju koriandru, parasti to lieku loti, loti nedaudz- skipsnu. Divas téjkarotes koriandra- tas man ir par traku- neesmu vél pieradusi so blaksu garsvielu lietot mega kvantumos ))) Ar pétersíliem gan ir ok ! :)

5. Pasás beigás pievieno kajénas piparus, sáli un svaigi maltus melnos piparus.

6. Nosedz trauku ar váku vai virtuves plévi un liek vismaz 4 stundas ledusskapí nostávéties.

¡ Buen provecho!







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru