piektdiena, 2012. gada 8. jūnijs

Dorada ar bulguru


Priecájos, ka zivis, tápat ká júras veltes, pieejamas loti plasá klástá. Sodien gréks bija nenopirkt tik svaigas doradas, kas bija sazvejotas burtiski pirms páris stundám. Maltite sanaca vienkarsi lieliska!

4 kárumniekiem nepieciesams:
- 60 g bulgurs,
- 4 salotes,
- 1 selerija káts,
- 3 kiploka daivas,
- 1/2 buntítes pétersílu,
- 1 édmakarote kapátas dilles,
-sáls,
- pipari,
- 4 doradas,
- citrons vai laims,
- mazliet ellas (izmantoju téjkaroti)

Pagatavosana:

Iemérc bulguru  verdosá údení uz 10 minútém, lai tas piebriest un absorbé visu údeni. Uzkarsé krásni uz 180 grádiem. Sagriez salotes, selerijas kátu un kiplokus. Uzkarsé ellu un visu apcepj, kamér salotes iegust caurspidigu noskrasu. Nonem pannu no uguns, pievieno bulguru, petersilus, dilles, sali,piparus.

Iztiritas doradas nosusina papira dvieli un katru sapilda ar ieguto masu. Doradas saliek uz cepamvirsmas vai liela cepampanna un liek uz 30 minutem krasní. Ja velas, var nosegt ar folliju vai cepampapiru- tas tas sanak suligakas.

Pasniedz karstas, kopa ar citronu vai laimu,  ja velas, parkaisa ar zalumiem.

 ¡ Buen provecho!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru