ceturtdiena, 2012. gada 21. jūnijs

Pasta alla calabresa




Kad músmájás ciemojas víra vecáki, nav aizvadítas ne dienas, kad galdá nebútu celta pasta(makaroni). Itáli  (seviski vecá paaudze) bez pastas nu nekur. Man skiet, ka tas ir tápat  ká latvietim- bez rudzu maizes paédis nebúsi.

Seit loti viegli pagatavojama mérce pie pastas. Bútíbá sim édienam ir loti daudz dazádi versiju. Man soreiz tapa ar tomátiem. Ja nav  Calabresa desas, tad tás vietá var nemt kádu citu lídzígu desu.


4 édájiem nepieciesams:

- 400 g pastas,
- 1 neliels sípols,
- 4 édamkarotes olívellas (daudzumu var regulét),
- 250 g calabresa desas,
- 100 ml sausais baltvíns,
- 250 ml rívéti tomáti,
- 60 g rívéts parmezáns,
- sáls péc garsas

Pagatavosana:

Sagriez sípolu mazos gabalinos un ellá nedaudz apcepj.
Nonem desai ádu un sagriez to nelielos gabalinos. Pievieno sípoliem.
Pielej vínu un turpina cept visu aptuveni 10 minútes uz nelielas liesmas. Pievieno rívétus tomátus un turpina vél aptuveni 10 minútes sautét.

Pasniedz ar novárítiem makaroniem, párkaisot ar rívétu parmezánas sieru.

 Buen appetito!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru