ceturtdiena, 2012. gada 21. jūnijs

Makaroni ar júrasveltém safrána mércé




Dzívojot pasá júras malá, esmu secinájusi, ka visgardákie un aromátiskákie édieni sanák no svaigám júras veltém & zivím. Tápéc lielákoties júras produktus pérku svaigus un tajá pasá diená, kad gatavosu. Tacu ir arí reizes, kad izmantoju saldétas júras veltes- pársvará jau tad, kad kaut kádu iemeslu dél netieku lídz veikalam.

Mani novérojumi ir tádi, ka arí saldétus produktus (júras veltes) saldétavá ilgi "marinét" nevajag- vislabák tos izmantot péc iespéjas átrák, neskatoties pat uz to, ka lídz deríguma termina beigám vél krietns laicins.

Izmantojot saldétas júras veltes, noteikti der pievienot klát zivju buljonu vai aromatizétás zivju garsvielas, lai édiens nesanáktu pliekans. Svaigám júras veltém papildus aromatizétás garsvielas var nepievienot. Tá arí ir viena no galvenajám atskiríbám starp svaigiem un saldétiem júras produktiem.

Seit pagatavoju mídijas un garneles safrána mércé. Garsígi!

3-4 édájiem nepieciesams:

- 300 g mídijas (saldétas, iztírítas, bez váciniem),
- 300 g garneles ( saaldétas, iztírítas),
- 1  sípols,
- kiploka daiva,
- nedaudz ellas,
- 2 tomáti,
- zivju buljons,
- skipsna safrána,
- sáls,
- pipari,
- dilles vai pétersíli,
- 200 g makaroni,
- rívéts parmezána siers

Pagatavosana:

Panná ellá apcepj sagrieztu sípolu un kiploku. Kad sípols zeltains, pievieno mídijas un garneles. Turpina cept lídz liekais údens izgarojis. Tad pamazám pievieno zivju buljonu, sáli, piparus un safránu. Vél nedaudz pavára sad- tad apmaisot (kádas 7 min) un mérce gatava. Párkaisa ar zalumiem.
 Novára makaronus un pasniedz kopá ar tiem, neaizmirstot párkaisít ar rívétu parmezána sieru.

¡ Buen provecho!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru