trešdiena, 2013. gada 13. marts

Kirbja konfektes


Sodien pamégináju uzmeistarot kirbja kondzas. Jáatzíst, ka no burkána konfeksu masa vieglák padodas bumbinu velsanai, kirbis ir nedaudz kepígáks un rezultátá kondzas édamas ar karotíti, nevis rokám.
Bet nu neskatoties uz to, konfektes ir saldas, garsígas un  veselígas.

Vajadzígas:

- kirbis (vislabák nemt saldu, riekstainu, loti  cietas konsistences kirbi)
- aníss (var but arí citas garvlielas),
- kokosa skaidinas,
- saldinátájs péc gaumes un garsas

Pagatavosana:

Novára kirbi (var ari tvaicét vai cept cepeskrásní), pievienojot klát mílákás garsvielas. Es soreiz liku anísu. 
Kad kirbis míksts, to atdzesé uz páris stundám liekot ledusskapí. 
Ja kirbja masa ir pleckaina un nekáda bumbinu velsana uzreizi nesanák (tas atkarígs no kirbja skirnes), tad jápievieno zeleja un jáliek atkal ledusskapí masai sastingt.
Péc tam nelielá dzilá trauká liek kokosa skaidinas un energiski maisot pa apli savel aprikozes lieluma bumbinas. 
Gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru