pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

Chapati


Un te atkal kaut kas no Austrumu virtuves.

15 plácenísiem nepieciesams:

- 400 g kviesu milti,
- 200 g pilngraudu milti,
- 1/2 t.k. sáls,
- 100 g gí sviests ( var arí ar sviestu un ellu),
- gláze  údens (250 ml)

Pagatavosana:

Izsijá miltus (to var arí nedarít), pievieno gí sviestu, sáli  un mícot pamazám lej klát údeni. Míklai jábút stingrai. 
Uztaisa kukulíti, liek blodá un pársedz ar dvielíti, lai míkla savas 15 min. nostávas (atpúsas).
Tad uz darba virsmas izsijá nedaudz miltus un no míklas izveido "desinu", kuru sagriez  ~ 65 g smagos pikucos. Tálák pikucus ar plaukstu, griezot pa apli, uzrullé smukás bumbinás, bet bumbinas ar míklas rulli izrullé aplísos.
Liek sakarsétá panná un cep bez taukvielám uz lénas uguns no abám pusém, lídz parádás brínu plankumini.
Kad gatavi, apziez ar gí vai sviestu vai ellu.
Pasniedz karstus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru