pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

Naan maizíte ar kiploku un koriandru


Lai arí supermárketá ir nopérkama indiesu maizíte (tiesa gan, vakuumiepakojumá), visgarsígák tomér sanák, kad to pagatavo pats májás. Maná jauká gimene jau kuro reizi pieprasa bezgala gardo indiesu maizíti luchi (recepte SEIT). Domáju, nu bet cik tad var est vienu un to pasu?  Uzcept jau uzcepsu, bet tikai kaut ko nedaudz citu no tás pasas virtuves.
Tá nu man tapa indiesu naan maizíte. 

10 pláceniem vajadzígs:

- 450 g kviesu milti,
- 2 é.k. gí sviesta (var arí ar sviestu vai ellu),
- édmakarote preséta (míkstá) rauga,
- 160 ml piena,
- 150 ml bezpiedevu jogurta,
- 1 t.k. cepamais pulveris,
- edamkarote cukura,
- 1/2 t.k. sáls

Párliesanai:

- gí sviests,
- sauja koriandra,
- páris kiploka daivas

Pagatavosana:

 Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sáli  un izsijá. 
Raugu sajauc ar siltu pienu ( kádas 4-5 é.k. ), cukuru un atstáj fermentéties.
Tálák miltiem pievieno atlikuso pienu, jogurtu, gí sviestu un rauga maisíjumu. Kártígi izmíca míklu, lídz tá klúst miksta. Uztaisa kukulíti, liek blodá, nosedz ar dvieli un liek siltá vietá uzrúgt.
Kad míkla uzrúgusi un palikusi elastíga, uz darba virsmas izsijá nedaudz miltus un uztaisa "desinu", kuru sagriez 80 g smagos gabalinos. Katru gabalinu ar plauktu izrullé pulkstenrádítája virziená, tádá veidá uzrulléjot skaistas míklas bumbinas.
Tálák bumbinas izrullé oválveida plácenísos, aptuveni 10- 20 cm.
Ietauko pannu (var arí netaukot, jo uz cepampapíra tápat klát nedegs) un izkláj plácenísus.
Cep sakarsétá cepeskrásní 220 grádos aptuveni 13- 15 minútes.
Kad plácenísi izcepusies, tos iesméré ar gí sviestu un párber ar sasmalcinátu koriandru un kiploku.



Tikko no krásns iznemtas, ieziestas ar gí un párkaisítas ar kiploku, koriandru, maizítes garso fan- tas- tiks- ki la- bi! Vél viena maizíte, kuru noteikti vérts uzcept májás!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru