otrdiena, 2014. gada 11. februāris

Zalo lécu saláti


Lécas - tas ir fantastiski garsígi un veselígi. Ja vél pievieno vairák austrumiem raksturígás garsvielas, tad májás ienák pavisam citádáka smarza un garsu bukete.

4 porcijám:

- 6 é.k. olivellas,
- 8 kreicnaglinas,
- 8 kardamona séklas,
- 2 t.k. kanéla,
- 3 sarkanie sípoli,
- 3 kiploka daivas,
- 1 cili,
- 2 é.k. rívéta ingvera,
- 1.t.k. kumins,
- 350 g zalás lécas,
- 600 ml dárzenu buljons,

Mércei:
- 5 é.k. citrona sulas,
- 5 é.k. jogurta,
- 1 é.k saldais kréjums,
- puse saujas koriandra,
- melnie pipari

Pagatavosana:

Piestá saspiez kreicnaglinas,kardamonu un ellá apcepj kopá ar kanéli.
Sagriez sípolus un kiploka daivas. No cili páksts iznem séklas un gareniski sagriez. Pievieno garsvielám kopá ar ingveru un kuminu, un visu kopá apcepj.
Nomazgá lécas un buljoná novára. Zalás lécas gatavas klúst jau kaut kur 18.várísanás minúté.
Kad lécas gatavas, tás nokás un nedaudz vél apcepj kopá ar sípoliem un garsvielám.
Labi garso kopá ar jogurta mérci, kuru pagatavo sajaucot visas mércei paredzétás garsvielas kopá.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru