ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

Kartupelu sacepums ar rozmarinu un kiploku







Sis ir sacepums sveiciesu gaumé, saucas "Rósti".
Kiploks, rozmarins dara savu un sacepums sanak loti aromatisks un grasígs.

4 edajiem nepieciesams:

-1 kg kartupelu (labak miltaini),
-20 g sviesta (ja velas),
-20 g olivella,
-sals,pipari pec garsas
-paris razini rozmarina,
-tomats (ja velas)

Pagatavosana:

Kartupelus nomizo un sarive uz rives skaidinas.
Iesledz krasni uz 200 gradiem. Panna noraditajaas taukvielas apcepj kiploku ar visu mizu (es izmantoju tikai ellu, tapec, lai labak apceptos kiploks, pargriezu to uz pusem).
Pievieno rozmarina "skujinas", kartupelus un visu nedaudz pacepina-lai kartupeli paliek bruni.
Pievieno sali, piparus pec garsas. Talak visu liek cepamtrauka, uzgriez pa virsu tomata ripas un cepj aptuveni 20-25 minutes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru