otrdiena, 2012. gada 15. maijs

Caponata alla siciliana (Baklazánu sacepums ar tomátiem, kaperiem un olívém)




Caponata (sicíliski capunata)ir varen gards sicíliesu édiens no baklazána. Neiztrúkstosas caponata sastávdalas vienér ir selerija, oléves, kaperi un tomáti. Ja nezinat ko pagatavot no baklazána,Tad lúk, sí bús lieliska recepte. Iznákums? Gaaaards, un biezi vien jútama mazuma piegarsa , tapéc parasti caponata taisu diezgan lielá daudzumá:) Labi garso gan silts, gan auksts, kaut parasti so vinigretu pienemts ést aukstu.

4 personám nepieciesams:

- 3 baklazáni,
- 4 tomáti vai jau ieprieks sagatavota tométu mérce
- 4 kiploka daivas,
- 1 selerijas káts,
- 150 g sagrieztu olívu,
- 2 é.k. kaperu (mazinie),
- 1 é. k cukura,
- 1 é.k. balzamiko vai vínogu vína etikis,
- olívella,
- sáls, pipari,
- 2 téjkarotes ciedru rieksti

Pagatavosana:

Sípolu, kiploku nomizo, sagriez un sauté nelielá ellas daudzumá. Ja vélas, dárzenus var griezt gan smalki, gan lielos gabalos.Tad pievieno sagrieztu selerijas kátu un  sagrieztus tomátus un uz lénas uguns visu sauté. Pievieno cukuru, sáli, piparus un vínogu etiki. Kad gatavs, nonem no uguns. Atseviská panná apcepj nelielos gabalinos (vispirms sálsúdení izmércétus) sagrieztus baklazánus. Kad gatavi, sajauc ar tomátiem, pievieno kaperus (tos noskalo zem tekosa údens). Liek ledusskapí ievilkties un atdzeséties. Pirms pasniegsanas párber ar ciedru riekstiem.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru