svētdiena, 2012. gada 13. maijs

Greipfrútu kúka



Reti kuru kúku varétu nosaukt par veselígu. Bet ir tomér iznémumi, pieméram sis :)
Vispár jau nezinu ísti, vai so sacepumu var nosaukt par kúku, bet drosi varu apgalvot, ka garsas ziná tas neatpaliek no kaloriju párbagátajám kúkám. Sí greifrútu kúka lieliski garsos pie pécpusdienas téjas tases :))

Sastāvdaļas ( 4 personám)

1 liels vai 2 mazi greipfrūti
2 vidēji bumbieri
50 ml ābolu sula (bez cukura) 
300 ml liesais piens      
60 g mannas putraimi
1 ola
50 g musli (bez cukura)
40 g  medus
14 g sviesta
50 ml "Amaretto " liķiera

Pagatavosana:

Nomizo bumbierus un greipfrūtus. Greipfrūta daivas izņem no plēves. Bumbierim izņem sēklas un sagriež nelielos gabalos. Ņem cepamtrauku, iesmērē ar sviestu un kārto tajā augļus, aplej ar ābolu sulu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) un atstāj uz aptuveni 15 minūtēm.
Pa to laiku katliņā ielej pienu, liek mannā . Nemaisa. Kad sāk vārīties, noņem no uguns, iesit olu un pievieno "Amaretto". Visu samaisa un pārlej pāri krāsnī apceptajiem augļiem. Pannā bez taukvielām apbrūnina musli (tas notiek ļoti ātri) un pārber ar to kūku, kā arī aplej ar medu. Liek cepamtrauku atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni 35 minūtes. Te mazliet jāuzrauga - ja deg klāt, pārklāj ar foliju.

P.S. Ja vēlas, lai kūka būtu vēl veselīgāka (medum, karsējot virs 40 grādiem, zūd ārstnieciskās īpašības), to sadala uz pusēm un otro daļu pārlej, kad kūka jau gatava.

Lai labi garso!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru