trešdiena, 2012. gada 1. augusts

Greipfrútu deserts ar safránu


Sis deserts patíkami pársteidz gan ar savu krásu, gan lielisko garsu. Pat nevis tikai pársteidz, bet arí padara laimígákus! Ká? Pavisam vienkársi- sim greifrúta desertam ir pievienots safráns!
Safráns ir ne tik vien skaists krokuss, bet arí garsaugs un piedeva édienam, tádá veidá radot tam skaisto, oranzo krásu.
Austrumu valstīs safrānu sauc arī par sarkano zeltu, un sakāmvārds vēsta: safrāns katru dara laimīgu. Ir zinātniski pierādīts, ka safrāns satur vielas, kas uzlabo garastāvokli, palīdz tikt galā ar ikdienas spriedzi un darbojas gluzi ká antidepresants. Dabígs antidepresants
.

3 personám nepieciesams:
 
-60 g polenta (kukurúzas putraimi),
-250 ml 0 % piens,
-1/2 vanilas standzina,
- skipsna malta safrána,
- páris safrána dríksnas,
-50 ml agaves (derés arí klavu sírups)
-1 liels sarkanais greifrúts,
-1 liels mandaríns,
-1/2 pláksníte zelantína (6 g)

Pagatavosana:

Kastrolí ielej pienu un ieliek vanilas standzinu,ká arí naza galu malta safrána. Kad várás,nonem no uguns,apsedz ar váku un atstáj uz 10-15 minútém.
Nomizo greifrútu un 1/4 augla atdala míkstumu no pléves. No párájá greifrúta izspiez sulu. Izspiez no mandarína sulu un sajauc ar greifrúta sulu. Kopá jásanák 175 ml sulas. Ja pietrúkst,nem papildus augli un izspiez no tá.
Iznem vanila standzinu no piena un vélreiz uzvára pienu. Kad piens várás,pievieno polentu un maisot uz vidéjas uguns vára aptuveni 5-6 minútes,lídz izveidojas putrina. Kad gatavs,pievieno sírupu un 10O ml sulas.
Iegúto masu lej trís traucinos,pa kártám liekot greifrúta gabalinus. Lauj atdzist.
Aukstá údení izskídina zelantína pláksni un atstáj uz 10 minétém.
Mazliet uzsilda párpalikuso sulu un pievieno zelantínu. Kad polentas masa glázé palikusi stingra,pa virsu liek greifrúta daivu un dazas safrána lapinas. Beigás párlej ar zeleju.
Liek ledusskapí sacietéties un tur arí uzglabá lídz pasniegsanas brídim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru