sestdiena, 2012. gada 18. augusts

Mídijas ar pétersíliem


Mídijas ir loti garsígas un  átri pagatavojamas. Vidusjúras regioná mídijas tiek uzskatítas par nabadzígo lauzu austerém. Mídijas ir  loti veselígas un liesas- 100 g satur tikai 72 kcal. Mídijas ir loti bagátas ar jodu un  B grupas vitamíniem (seviski B 12).
Vislabák izmantot svaigas mídijas- tás ir ir garsu piesátinátas un vél smarzo péc júras.
Garneles var dazádi pagatavot un soreiz man tapa tá:

4 personám:

- 2 kg mídijas,
- sauja pétersíli,
- 1 kiploka daiva,
- citrons

Pagatavosana:

Mídijas liek bloká (es izlietné) un ar nazísa palídzíbu tám nonem kérpjveidígás alges. Izvéloties mídijas, nevajag baidíties, ka tás "nosúnojusas"- tas tikai nozímé to, ka mídijám ir vél ar ko baroties un tás noteikti ir dzívas.

Sagriez pétersílus un kopá ar kiploka daivu (kiploku nemizo) liek katlá. Kiploka daiva un pétersíli piedos mídijám aromátu.

Mídijas péc attírísanas noskalo un liek katlá. Udens nav jápievieno, jo mídijás jau ir údens. Labák izvéléties lielu katlu- tá, lai tas ir nedaudz par lielu, nevis par mazu.

Tad noskalo mídijas zem tekosa auksta údens un liek kastrolí (var izmantot arí dzilu pannu). Ja vélas, var pievienot nedaudz baltvína. Garneles izváras loti átri- 3- 5 minútes un gatavs!
Kad várísanás jau iet uz beigám, tad vélams katlu spécígi sakratít- tá, lai mídijas, kas augpusé, samainás vietám ar tám, kas apaksá (tapéc arí labák izmantot lielu katlu).

Kad mídijas atvérusás, tás liek (saber) trauká un pasniedz kopá ar sagriezta citrona skélém. Pirms ésanas katrai mídijai uzspiez nedaudz citrona sulas.

Ja mídijas péc pagatavosanas (tvaicésanas, várísanas, cepsanas) nav atvérusás, tás nav édamas!!! (jo bijusas nedzívas jau pirms pagatavosanas).



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru