svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Kirbju kremzupa ar petersiliem un vitinatu galinu



Loti vienkársi pagatavojama un bezgala garda kirmbu kremzupa. Nu tiiiiiik garsiga, ka daudzu nedelu garumaa man ta top ik pardienas.Galvenais,ka neapnik! Izmantoju gitara formas saldo cieto kirbiti ar riekstu garsu.

Nepieciesams:

-kirbis (ap 400 g)
-burkans (1 gab)
-videjs sipols,
-sals,
-vitinata gaina (jamon serrano)
-petersili,
-mazliet ellas

Pagatavosana:

Izmantoju dzilu pannu,kura apcepu sagrieztu sipolu,pec ka pievienoju ripas sagrieztu burkanu un kubinos sagrieztu kirbi. Visu vel nedaudz panna pasauteju,tad pieleju karstu udeni (tik,lai apnem darzenus).Uzliku pannai vaku un uz nelielas uguns sauteju aptuveni 25 minutes. Pec tam sablenderee,liek skivi.Pa vidu liek vigtinatu galinu,parber ar zalumiem.Sali parasti pievienoju pasas beigas,jau skivi.
Pagatavojot so zupu neizmantoju buljonu (nedz kubiku,nedz skidro).Zupa sanak TIK aromatiska un garda!!! Naaaaaaaaaam,naaaaaaaam :)

Buen provecho!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru