ceturtdiena, 2013. gada 3. oktobris

Kokosriekstu flans



Ja man prasítu, kádi ir ejosákie deserti Spánijá, es noteikti atbildétu- flan, crema catalana un natillas. Protams, ir jau arí daudzi citi, bet sie man skiet tie ejosákie. Pieméram, maniem bérniem skolá ik pa laicinam édienkarté ká saldais parádás káds no siem desertiem. Arí spánu restorános piedává sos desertus un, protams, visi minétie arí veikala plauktos nopérkami.
Ja runá par flanu vérsturi, tad pirmie flani datéti jau Romas impérijas laiká. Arí Visduslaikos tie bijusi lielá ciená, seviski gavéna laiká. 
 Flanus var taisít visádi. Gan no piena+ olas+ karamele (klasiskais variants), gan sulas, jogrta, kafijas, auliem u.t.t. Var likt un var nelikt zelantínu, tas gan atkarígs, kádu flanu un kádá veidá gatavo.  Galvenais, lai flans bútu kremígs un vienlaikus saturígs. 

Vajadzígs: ( porcijám)

- 5 olas,
- 135 g cukurs,
- 25 g kokosriekstu skaidinas,
- 750 ml piens,

Karamelei:

- 5o g cukura ( var vairák un mazák. Cik saldu grib un vai vispár grib)
- nedaudz údens

Pagatavosana:

Sajauc olas ar pienu un cukuru, un kártígi sakul. Beigás iemaisa kokosa skaidinas.
Katliná liek cukuru, kuru karsé, lídz cukurs paliek zeltaini brúns. Tad pielej pavisam nedaudz ( 2-3 e.k. údens- jaskatás cik skidru grib karameli), samaisa un nonem no uguns.
Karameli uzreizi karstu (citádi tá pielips pie katlina) lej ieprieks sagatavotá trauciná (man bija silikona). Karamelei pa virsu lej piena masu.
Tálák traucinu, kurá karsésies flans, liek blodá ar údeni, jo flanam jávárás karstá údens peldé. Lídz ar to blodai jábút no materiála, ko var likt krásní.

Saldo liek karséties krásnij pasá apaksá, lai izdalás tvaiks, jo apaksá údens labák burbulos. Karsé 180 grádos 45- 60 minútes, lídz flans iegúst saturígu struktúru.
Atdzesé un tur ledusskapí 8-12 stundas. Tad uzmanígi izgáz uz skívja un pasniedz.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru