otrdiena, 2012. gada 9. oktobris

Júrasvelna astes safrána mércé



Júrasvelns sastopams teju visos pasaules okeános un júrasvelns dzívo arí Vidusjúrá.
Júrasvelnu spániski sauc vienkársi rape.
Garákais júrasvelns, kas lídz sim nokerts, sasniedza 1,2 m garumu. Mums veikalos nopérkami pavisam neliela izméra jurasvelnéni.

Jurasvelns pieder pie skrimslzivju kártas un ir bez asakám, loti liess (100 g satur 65,50 kcal, dazás uzturtabulás gan norádíts nedaudz vairák), ipasi bagats ar proteíniem (14, 87 g  uz 100 g).


Júrasvelns ir ípasi garsíga zivs, péc konsistences un garas loti atgádina omáru.
No júrasvelna sanák fantastiski gardi buljoni!

Es gatavoju júrsavelnu safrána mércé.

Nepieciesams:

- júrasvelns ( izmantoju júrasvelna astes),
- pétersíli,
- skipsna safrána,
- sáls,
- pipari,
- sausais baltvíns,
- 2 salotes sípoli,
- milti tumésanai,
- nedaudz olívella

Pagatavosana:

Júrasvelnu novára údení, kuram pieliktas páris pétersílu lapas un nedaudz sáls, pipari.
Kad júrasvelns míksts, to iznem un buljonu rezervé.

Panná nelielá elleas daudzumá apcepj smalki sagrieztu salotes sípolu, pievieno páris édamkarotes baltvínu, lauj lai iztvaiko, pievieno miltus, sáli, piparus péc garsas un lej buljonu, kurá váríjás zivs. Pievieno safránu, izmaisa un nedaudz vél pavára.

Pasniedz karstu, bagátígi aplejot júrasvelnu ar safrána mérci.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru