otrdiena, 2012. gada 23. oktobris

Ziemassvétku tofu kúka (light versijá)


Veicot revíziju virtuves skapísos, atradu páris pacinas no Latvijas nákusás "Garsvielu maisíjums piparkúkám".  Nolému paeksperementét un izcepu tofu kúku. 
Specifiskais garsvielu maisíjums, kas izplatíjás kúkas cepsanas laiká, ienesa májás Ziemassvétku smarzu un garsu atgádinot, ka lídz Ziemassvétkiem nemaz ilgi vairs nav jágaida.

Garsa kúkai sanáca  fantastiska, lai arí tá bija nedaudz pasausa.  Bija doma sagriezt ripu 2 dalás un iesmérét, pieméram., ar lemon curd kremu vai ar kaut ko citu atspirdzinosu, tacu soreiz noslinkoju.
 Sie kúkas gabali (seviski, ja tos sagriez mazákos gabalinos), lieliski saiet kopá ar skábajiem kíseliem (godzi, dzérveném, rabarberiem...)

Nepieciesams:

- 260 g bezpiedevu tofu ( man bija cietas konsistences),
- 250 ml kremígs svaigais siers ( noteikti der arí jogurts, kréjums..),
- 2 olas (man bija "M" izméra),
- saldinátájs péc izvéles (man soreiz izlejamais natreen),
- 2 pacinas (20 g) garsvielu maisíjums piparkúkám ( kanélis, krustnaglinas, muskatrieksts, smarzígie pipari, koriandrs, ingvers, melnie pipari),
- + vél papildus 10 g rívéta ingvera sakne un téjkarote kanéla

Pagatavosana:

Sagriez tofu, pievieno olas, saldinátáju un garsvielas. Visu sablenderé un iegútu masu izkláj silikona vai kádá citá cepamtrauká.
Cepj 180 grádos patuveni 30- 35 minútes, kamér kúka gatava.
Lai párbaudítu gatavíbu, iedur kúkai ar koka irbulìti (zobu bakstámo). Ja nekas nav pielipis, kuka gatava!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru