ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

Kafijas mousse (light versija)


Kafijas mousse, tápat ká lieláká dala mousse, ir trakoti gards deserts, kuru médz gatavot gan no mascapone siera un mandelu riekstiem, gan jaucot pie parastajám sastávdalám sokoládi un vél visádus citus garsígus, bet kalorijám loti bagátus produktus. Bet ko darít tad, ja loti, loti gribas sagribas mousse ikdiená? Tad játaisa augsá sis kafijas mousse, kas ir liess un patiesám loti, loti garsígs !!!

4 porcijám nepieciesams:

- 500 g  0 % svaigais siers ceso batido (kaut kas lidzigs krejumam),
- saldinátájs (man bija stevija),
- 4 olu baltumi,
- skipsna sáls,
- 4 zelejas pláksnes (7 g) vai 2 téjkarotes agar-agar
- 1,5 édamkarotes skistosas kafijas

Pagatavosana:

Zelantinu izkause auksta udens pelde. Ja izmanto agar- agar, to izskidina neliela udens daudzuma, kuru uzvara un vel 1- 2 minutes (saskana ar instrukciju) pavara. Ja izmanto parasto zeleju, tad jaraugas, lai nav kunkuli- lidz ar to ari parasto zeleju var uzkarset un pamatigi izmaisit.
Kad zeleja izskidinata, tai pievieno svaigo sieru ceso batido un samaisa. Lek klat ari saldinataju un kafiju. Ja grib vel kadu garsas niansi, pec izveles var pievienot klat kadu esenci (karamelu, azahar, vanilas..)

Saputo olu baltumu, pievienojot skipsnu sali. Olu baltumam jabut loti labi uzputotam, lai tas veidotu stingras, cietas un noturigas putas. Kad olu baltums saputots, pakapeniski to iecila svaigaja siera. Loti svarigi, lai sanaktu mousse, ir nevis maisit, bet iecilat olu baltumu. Cila uz augsu un uz leju tik ilgi,kamer izskist visi kunkuli.
Saliek pa trauciniem, nosien ar caurspidigo partikas plevi un liek ledusskapi uz kadam 4-5 stundam nostaveties, lidz zeleja kartigi sabieze un lai mousse sanak putaina.

Loti, loti gards deserts!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru