trešdiena, 2012. gada 3. oktobris

Krásní cepta Vidusjúras makrele. Soli pa solim



Vidusjúras údenos dzívojosajám makrelém piemít loti piesátináta un varétu pat teikt stipra garsa. 
Vidusjúras makrele ir viena no visvairák zvejotajám zivím Vidusjúrá un tá ir loti pieprasíta- gan pievilcígás cenas dél, gan arí tapéc ka tá vienkársi ir vértíga un garsíga zivs.



4 personám nepieciesams:

- 2 lielas makreles,
- sáls,
- pipari,
- sausais baltvíns,
- nedaudz olívella Virgen Extra,
- 2 kartupeli,
- 3 nelieli tomáti,
-2 nelieli sípoli,
- sauja dillu


Kartupelus un sípolu sagriez paplános gredzenos un liek cepamtrauká. Párkaisa ar sáli, pipariem un apslaksta ar olívellu. Cepj 200 grádos 10 minútes.


Péc 10 minútém cepamtrauku iznem, pievieno notírítu un paprávos gabalos sagrieztu makreli. Pievieno baltvínu un atkal apslaksta visu ar olívellu. Liek atpakal krásní un cepj lídz zivs izcepusies  (aptuveni vél 15 minútes).



Beigás párkaisa ar zalumiem.

Vienkársi un garsígi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru