svētdiena, 2012. gada 7. oktobris

Tofu siera sacepums ar tunci


Mans nepárspéjamais atradums veikala plauktos ir veselígie sojas produkti- sojas pupinas,sojas piens un tofu siers.
Tofu ir unikáls ar to, ka tam pasam par sevi nepiemít nekáda garsa un patiecoties tam ar to var pagatavot visvisdazádákás garsas édienus.
 Mums veikalos tofu var nopirkt jau ar dazádám garsas niansém , tacu esmu ievérojusi, ka bezpiedevu (naturálo) tofu sieru izpérk visátrák.

Tofu patiesám ir lielisks atradums- tas ir trakoti veselígs,  satur loti daudz sojas olbaltumvielu (seviski iecieníts produkts vegetáriesu virtuvé). Tofu  lieliski stimulé smadzenu darbíbu, paaugstina darba spéjas un seviski ieteicams gastríta un diabéta slimniekiem, ká arí sportistiem  ( kad nepieciesams uzaudzét muskulu masu) un cilvékiem ar lieko svaru ( tofu siers ir sálídzinosi diétisks un pateicoties augstajam proteína proteína limenim, atri un uz ilgu laiku sniedz sata sajutu).
Tofu olbaltumvielas palīdz samazināt kopējo holesterīna līmeni par 30%, bet „slikto” holesterīnu par 35–40%, paaugstinot „labā” holesterīna līmeni.

Nepieciemams:

- 290 g tofu siers (péc izvéles- bezpiedevu vai ar kádu piedevu),
- 2 olas,
- 2 kárbas (100 g ) tuncis savá sulá,
- sáls,
- pipari,
- garsvielas (péc izvéles)

Pagatavosana:

Tofu sablenderé ar olám, pievieno péc garsas sáli, piparus un milakas garsvielas (liku Vidusjúras garsvielu maisíjumu).
Nem cepamtrauku (man bija silikona), pievieno tajá tunci un pa visru sablenderéto tofu masu.
Cepj 190 grádos aptuveni 20- 25 minútes.
Loti labi garso ar kaperiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru