ceturtdiena, 2012. gada 11. oktobris

Surimi núdeles ar dárzeniem, séném un garnelém


  Kas ir surimi un kāpēc tas ir veselīgi?

    Surimi ir ražots no zivis. Svaigu zivju fileju mencu dzimtas sīki sagriež un izskalo ūdenī, pilnībā izņemot ārā ūdenī šķīstošās olbaltumvielas, fermentus, zivju eļļu un holesterīnu.

    Pēc ūdens izņemšanas ārā paliek koncentrētas nešķīstošas ūdenī proteīna olbaltumvielas. Tas arī ir surimi. Pēc tam surimi vāra uz tvaika, samaisa ar krabju ekstraktu, dažādām garšvielām un dabīgām krāsvielām, izveido nūjiņas, gabaliņus, dažādas figūriņas. Rezultātā iznāk produkts, kas ietver sevī veselīgu proteīna olbaltumvielu koncentrāciju, vitamīnus un minerālvielas.

    Japānā surimi ir zināms jau vairāk par četrsimts gadiem, bet produkti uz tā pamatа ir tradicionāli ēdieni.

Savukárt pie mums razotájs pircéjus priecé ar dazádám jaukám surimi formám, pédéjá- surimi núdeles.


Péc skata tiesám sie surimi atgádinaístas núdeles un no surimi núdelém sanák gardu gardi édieni.

2 porcijám nepieciesams:

- 125 g surimi núdeles,
- 2 mazi vai 1 liels baklazáns,
- 100 g attírítas garneles,
- 300 g sampinjonu,
-  2 édamkarotes kremígs svaigais siers, (lieku ceso batido)
- 2 édamkarotes piena ( der arí svaigais kréjums)
- sáls,
- pipari,
- nedaudz ella,
- paprika

Pagatavosana:

Baklazánus sagriez garenás strémelés, mércé aptuveni 15-20 min.sálsúdení. Tad nokás, nosusina ar papíra dvieli un liek cepamtrauká, uzliekot váku vai nosedzot trauku ar folliju. Cepj sakarsétá cepeskrásní 200 grádos aptuveni 20 minútes, kamér baklazána strémeles ir míkstas.

Iztíra arí papriku, sagriez uz pusém un liek cepeskrásní. Kad paprika míksta, to ieliek celofána maisá un patur nedaudz ledusskapí, lai vieglák nonemt mizu. Kad paprikai miza nonemta, to sagriez strémelés.

Panná nelielá ellas daudzumá apcepj attírítas garneles un plánás skélítés sagrieztus sampinjonus. Pievieno péc garsas sáli, piparus.
Kad viss smuki apcepies, tad klát liek baklazána un paprikas loksnes. Samaisa un tagad ístais brídis klát likt svaigi sieru. Maisot vél pacepj un uz beigám pievieno pienu ( lai nav tik sauss).

Pasniedz karstu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru