svētdiena, 2014. gada 9. februāris

Auzu párslu cepumi ar augliem (bez olám, cukura un miltiem)


Lai arí mana vecmámina bérníbá médza cept tik gardus auzu párslu cepumus,ka méli varéja norít,atzísos,ka es nekad tos neesmu cepusi. Pa retam jau nopérku veikalá auzu cepumus, bet soreiz izdomáju,ka pati cepsu. Tímeklís  pilns ar  daudz un  dazádám auzu párslu cepumu receptém, un ieviesot savas korekcijas, esmu tikusi pie visveselígáká un visliesáká cepumu varianta, kas ir ideáls veselígais naskis.

Vajadzígs (20 apaliem cepuminiem)

- 100 g pilngraudu auzu párslas,
- sauja (30 g) rozínes,
- glázíte "Amareto" ( tik,lai apnem rozínes)
- závétie augli (páris dateles, víges un aprikozes),
- páris rieksti (valrieksti+mandeles),
- 2 nelieli ananasu aboli,
- 1 neliels banáns,
- téjkarote medus,
- skipsna kanéla,
- téjkarote rívétas citrona mizinas

Pagatavosana:

Rozínes uzbriedina likierí. Sagriez závétos auglus un sasmalcina riekstus. Sablenderé banánu un ábolus, pievieno medu,kanéli,sarívétu citrona mizinu,kanéli péc garsas. Samaisa. Blodiná liek auzu párslas,pievieno auglu biezeni, riekstus, zavetos auglus.Visu samaisa un ar rokám plaukstás izvilá bumbinas. Izliek uz cepamás pláts, un pirmo pusstundu cepj 120 grádu temperatúrá, péc tam palielinot lídz170 grádiem. Tálák cepsanás ilgums atkarígs nio tá, cik kraukskígus cepuminus grib- jo ilgák ceps, jo cietáki un kraukskigaki tie bus. 


2 komentāri:

  1. Sveika. Kas ir ananāsu āboli? Interesanta recepte, vēlētos pamēģināt. Arī es dzīvoju Vidusjūras reģionā, bet par šadiem āboliem dzirdu pirmoreiz!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ananasu aboli ir tie pasi saldie, dzeltenie "Golden" aboli.

      Dzēst