ceturtdiena, 2013. gada 7. februāris

Zivs sacepums Vidusjúras gaumé.


Gards un loti aromátisks baltás zivs sacepums. Recepte soli pa solim apskatáma seit

4 porcijám vajadzígs:

-  1 kg baltá zivs,
- 3- 4 kartupeli,
- 300 g mangolds,
- sauja pétersílu,
- 4 kiploka daivas,
- 1 kiploka stiebrs (ar visu bumbuli),
- sauja ciedru rieksti,
- sauja rozínes,
- paprikas pulveris,
- sáls,
- pipari,
- olivella

Sajá recepté labák izmantot cietas konsistences zivi ar baltu galu (piem., dentonu, mencu, mero, besuga- spániski, bet nezinu gan ká sís zivis sauc latviski :D). Turklát nav obligáti jábút zivs filejai- var likt arí veselu zivi, kurai iznemtas "ieksas" un notírítas zvínas. Var nemt arí nedaudz no katras zivs.
Un tá, nomizo kartupelus, sagriez aptuveni 0, 4 cm biezás ripás. Pievieno sáli un piparus.
Nem cepamtrauku un pievieno olivellu. Tad kárto vienu otrai blakus kartupelu ripas.
Sagriez mangoldu, pétersílus, kiploka daivas, kiploka stiebru ar visu "jauno" kiploku. Zalumiem pievieno sáli, paprikas pulveri un labi samaisa.
Tálák sos zalumus kárto uz kartupeliem, savukárt virs zalumiem liek sapiparotu un apsálítu zivi.Zivij virsú kárto zalumus.
Sacepumu párkaisa ar ciedru riekstiem un rozíném. Beigás liek apsálítas tomáta skéles un apslaksta ar olivellu.

Cepj sakarsétá cepeskrásní aptuveni 45- 50 minútes.
Pasniedz karstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru