sestdiena, 2013. gada 21. septembris

Gambas al ajillo (Garneles ar kiploku un cili un pétersíli)



Nesen ar savám Latvijas draudzeném, kas ciemojás pie manis, édám gambas al ajillo. Draudzenes bija sajúsmá par to, cik garsígi var pagatavot garneles, nenomácot to lielisko garsu ar majonézes kalniem.
Un ká nu ne, sádi pagatavotas garneles ir viena no iecienítákajám spánu tapám un vispár veids, ká pagatavot  atseviska veida siltos salátus. 
Variantu par gambas al ajillo ir daudz. Vél klát var likt Jerez ,baltvínu (sauso), brendiju, paprikas pulveri, tacu soreiz es gatavoju sádi.
Pilnígi neká sarezgíta, ja tikai zina ká.

4 tapám vajadzígs:

- 600 g garneles,
- 4 kiploka daivas,
- 1/2 cili (saberzts piestá),
- olívella,
- sáls,
- pétersíli

Pagatavosana:

Vislabák un aromátiskák bús, ja izmantos svaigas (jélas) garneles. Galvenais, lai tás bútu labas kvalitátes. Es parasti izvélos vidéja vai liela izméra garneles, jo ar mazám sajá recepté "nekáda arsana nebús". 
Ja garneles ir ar  caulám, tad sákumá tás izloba no caulas un nonem galvu. Asti (pasu galinu), atkaríbá péc vélmém, var atstát (tas vairák attiecas uz liela izméra garnelém). 
Panná lej ellu un apcepj ripás sagrieztas kiploka daivas. Pievieno cili.
Tad pievieno garneles un sáli liek péc garsas.
Cepj garneles no abám pusém, beigás pievienojot pétersílus (der arí kaltéti).
Pasniedz karstu kopá ar chapatu vai kádu citu spánu maizi, ar kuru drosi brauc garnelu trauká péc mércítes.
Sajá recepté ir svarígi, lai kiploka daivu nepárceptu. Tas pats attiecas arí uz garnelém, jo párceptas tás klús negarsígas un zaudés savu svaigo pamatgarsu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru