piektdiena, 2013. gada 20. septembris

Mangolda pírágs Ligúrijas gaumé


Un te atkal kaut kas no gardás itálu virtuves. Tikai nezinu, ká pareizák nosaukt- sálá torte, tarte, pírágs..


12 gabaliem vajadzígs:

- 250 g milti,
- 120 ml olívella,
- 3 olas,
- puse téjkarotes sáls,
- 500 g mangolds,
- 1 sípols,
- 1 kiploka daiva,
- 100 g sampinjoni,
- 8 ansovu filejas (konservéts ellá),
- 200 g saldéti zirni (protmas, var bút svaigi),
- 2 ék.sakapáts baziliks,
- pipari

Pagatavosana:

Izsijá miltus. Vienu olu sajauc ar 100 ml ellas, sáli. Samaisa un pievieno miltiem. Samíca un atstáj míklu uz 30 minútém atpústies.
Sagriez kiploku, sípolu un párpalikusajá ellas daudzumá (var arí mazák) apcepj. Tad liek klát nomazgátu un sagrieztu mangoldu un péc kádám 5 minútém pievieno sagrieztus sampinjonus. Kad izgaro údens, liek zalos zirnísus un visu kopá vél pacepj.
Tad nonem pannu no uguns, pievieno baziliku un sagrieztus ansovus. Visu samaisa un lauj atdzist.
Ietauko veidni un liek tajá pláná kártá míklu, izliekot arí malinu uz augsu.
Saputo párpalikusás 2 olas, pievieno ricotta un sáli, piparus. Pusi sís masas lej uz míklas, tad liek mangolda masu un augsá izlej atlikuso ricottas masu.
 Cepj sakarsétá cepeskrásní 200 grádos 35 minútes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru