sestdiena, 2013. gada 14. septembris

Ar olu pildíti tomáti


Kad nekur nav jásteidzas, top ideálás brokastis. Soreiz pildu tomátus ar olám. Sátígi, garsígi un gimenei sagádáts pirmais ríta priecins.

4 porcijám:

- 4 tomáti ( man bija kekaru tomáti),
- 4 "S" izméra olas ( ja ir lieli tomáti, nem XL izméra olas),
- sáls,
- pipari,
- baziliks, pétersílis... (garsvielas péc garsas),
~ 4 téjkarotes parmezána siers

Pagatavosana:

Tomátiem nogriez "vácinus" un iznem "ieksas".  Péc tam liek tomátá sáli, piaprus un garsvielas péc garsas. Iesit pa olai (var arí sakult-tas gaumes jautájums un jau kulot pievienot sieru) un párber tomátu ar parmezána sieru.
Ja grib tomátu ar "cepuríti", tad nogriezto augséjo dalu liek pa virsu.
Cep 200 grádos 20 minútes.
Pasniedz karstu.


No tomáta iznemto míkstumu un tomáta cepuríti árá nemetu, bet taisu jaunu édienu, kas varétu saukties tomátu zupa :)  Ja traucé tomáta séklas, tad tomáta míkstumu izlaiz caur sietu (mums netraucé, tapéc atstáju). Tálák, atkaríbá péc vélmém, klát pievienoju sagrieztu sípolu vai kiploku (vai abus kopá). Pievieno sáli, piparus, mílákás garsvielas un tomátu zupa gatava! 

Te tá pati tomátu zupa, kurai klát liku édamkaroti grieku jogurta (der arí jebkurs bezpiedevu jogurts, kréjums, biezpiens..)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru