trešdiena, 2013. gada 2. janvāris

Chantilly krems



Chantilly  praktiski tas pats putukréjums vien ir un biezi vien tiek nedaudz saldináts ar vanilas aromátu.

Májás loti biezi gatavoju chantilly lieso versiju. Pirmkárt,tas ir looooti garsígi un  nekaité figúrai, otrkárt, sim kremam ir daudz pielietojuma veidu- tas édams tápat (ká putkréjums), ar to var dekorét kúkas un tas izmantojums ká garnírs vai piedeva praktiski jebkuram desertam. Turklát, gatavojot chantilly light kremu, var visvisádi variét un tádéjádi árá dabút visdazádákás garsas nianses, kas apmierinás jebkuras garsu kárpinas.
Sanák patiesám loti garsígs un liess krems, kas tik loti atgádina putukréjumu, ka pat grúti noticét, ka tas nav putukréjums.


Soreiz man tapa sáds chantilly krems, kam bija vajadzígs:

- 3 olu baltumi,
- skipsna sáls,
- 125 g  0 % irdena  biezpiena,
- saldinátájs,
-2 pilieni vanilas-sviesta esence 

Pagatavosana:

Istabas temperatúras olas baltumu saklu stingrás jo stingrás putás, pievienojot skipsnu sáls. Biezpienu sajauc ar saldinátáju un pievieno esenci. Kad putas stingri sakultas, tajás pamazám(karoti pa karotei) iecilá biezpienu.


Ja chantilly paredzéts uzglabát ilgáku laiku, tad nepieciesams pievienot zelantínu. Tádá gadíjumá izskídina zelantínu -sagriez pláksníti síkák , pievieno 2 -e.k. aukstu údeni un 5 min. patur. Péc tam mazá katliná uzvára, lai zelantína izskíst pilníbá (nelaujot pilníbá uzváríties).Izmaisa, atdzesé un puto kopá ar olu baltumiem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru