ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

Griléts omárs ar dárzeniem


Lai arí omárs skiet dárgs produkts, lielveikalos nereti tas tiek piedáváts arí par salídzinosi draudzígám cenám. 
Omárs ir izsmalcináta júras velte un ideáli iederas uz svétku galda, ká arí tad, kad gribas sevi vai kádu citu ípasi palutinát.

Lai pagatavotais omárs bútu patiesám loti gards, jánem vérá, ka tam  jábút visaugstákás kvalitátes, kas nozímé, ka tam jábút  loti svaigam un dzívam.
Veikalos var iegádáties arí saldétus omárus- gan jélus, gan várítus. Ja izmanto jélu, tad pirms grillésanas tas jáatsaldé.

Nepieciesams:

- omári,
- nedaudz olivellas Virgen extra,
- sáls

Salátu mércei:

Tomátu, selerijas kátu un pavisam nedaudz sípolu diezgan smalki sagriez. Pievieno virgen extra olivellu, citronu sulu vai vina etiki, sáli, visu labi samaisa.


Izmantojot svaigu omáru, sliktákais, kas sajá recepté ir, tá ir omára sadalísana. Pársvará izmanto divus veidus ká sagatavot grillésanai omáru. Pirmais- atdala galvu un astes, péc ká sagriez asti 3 gabalos un péc tam 2 dalás galvu. Tad atdala arí spíles. Izplatítákais tomér ir otrs veids, kad omárs sagriezts ká pusméness- ar lielu un asu virtuves nazi dur omárá gareniski no galvas uz astes galu. Omára spíles ir bístamas, tapéc járaugás, lai tás ir sasietas (tirdzniecíbas vietás tos jau párdod ar sasietám spílém).Kad omárs sadalíts, tam nogriez arí spíles. 

Ir dazi knifini, kas jánem vérá, pagatavojot grilétu omáru. Pirmais- omárs satur daudz údens, tádél, lai tas péc  sadalísanas nezaudétu skidrumu, to apkaisa ar sáli. Otrs- grilpannai, kurá grilésies omárs, jábút karstai.

Liek omáru un tá spíles uz karstas grilpannas vai parastás pannas (var pievienot nedaudz olívellu, sáli) un grilé no abám pusém kamér gatavs.

Pasniedz karstu kopá ar salátiem.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru