ceturtdiena, 2013. gada 24. janvāris

Pildíti artisoki ar citrusaugliem


Artisoku laiká édieni no artisokiem! Soreiz artisoku pildíjumam pievienoju nedaudz apelsínu sulas, rívétu citrona mizinu un ciedru riekstus.

Lai sapildítu artisokus, bija vajadzígs:

- 5 vidéja izméra artisoki,
- 100 ml apelsínu sulas,
- 80 g rívmaizes,
- pikucis sviesta,
- júras sáls,
- pipari,
- téjkarote rívétas citronu mizinas,
- sauja pétersílu,
- nedaudz olívellas,
- baltvíns (aptuveni 100 ml)
- kiploka daiva,
- 2 téjkarotes ciedru rieksti

Pagatavosana:

Artisokiem nogriez kátu, cietás zvínvaidígás lapas, pumpura galu , izgrebj ar karoti púkas un apslaksta artisoku ar citrona sulu (es parasti ierívéju ar citronu, bet var arí likt mércéties blodá ar citronúdeni). Artisoka apstráde seit: Artisoku sagatavosana.

Rívmaizi sajauc ar apelsínu sulu, pievieno skipsnu sáls, svaigi maltus melnos piparus, citrona mizinu, izspiestu kiploka daivu, ciedru riekstus un sasmalcinátus pétersílus.
Katrá artisoká liek mazu picinu sviesta un tai pa virsu augstákminéto maisíjumu. Man patík rívmaizes klátbútne sajá recepté, tádél kártígi to sastampáju artisoka dobumá, veidojot tádu ká nelielu jumtinu.

Beigás visu párslaksta ar olívellu un sauso aromatizéto baltvínu un cepj sakarsétá cepskrásní 180 grádos aptuveno 30 minútes.
 Jo lieláki atrisoki, jo ilgák tiem jácepjas. Pirmás 15 minútes trauku párkláj ar folliju, pédéjás 15 minútes folliju nonem, lai gratinéjas.

Pasniedz karstus, bet labi garso arí atdzisusi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru