pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Dorada zalajá kiploku mércíté.


Sádi pagatavota zalá mércíte ir loti iecieníta Vidusjúras virtuvé. Loti, loti garsíga un veselíga mérce, kas ideáli sapas ar baltajám zivím, júrasveltém un édienam piedod ípasu garsas niansi un aromátu.
Fotorecepte soli pa solim skatáma SEIIT

Vajadzígs:

- dorada,
- kiploks,
- sáls,
- pipari,
- universálá zivju garsviela (var bez tás vai citu),
- olívella virgen extra,
- sauja pétersílu,
- citrons,

Pagatavosana:

Doradu iztíra, nomazgá, nosusina un párgriez ká grámatinu un iesméré ar garsvielám. Ar nazi (var arí ar plaukstu), saplacina nenomizotas kiploka daivas un uzliek uz zivs.
Atkaríbá péc vélmém, doradu var arí ierívét ar olívellu.

Cepj 200 grádos aptuveni 20 min. (atkarígs no doradas lieluma).

Mércei:

- sauja pétersílu,
- sáls, 
-pipari,
- citrona sula,
- olívella virgen extra

Pétersílus diezgan síki sagriez un tad saberz piestá vai sablenderé.  Pievieno sáli, piparus, citrona sulu, olívellu.

Kad mérce gatava, ar to párlej doradu un vél mazmazlietin patur krásní (kádu minútíti).
Ar proporcijám ir tá, ka parasti uz 1 é.k. ellas pievieno 2 é.k. skábuma (etikis, citrona sula). 
Tas vairák gaumes jautájums cik daudz pievienot ellu un cik stiprai jábút mércítei.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru