sestdiena, 2012. gada 14. jūlijs

Ar gorgonzolu pildíti sampinjoni


Viena varen feina uzkoda itálu gaumé- tiem, kam garso gorgonzolas siers, arí par so édienu bús sajúsmá.

Nepieciesams:
- sampinjoni,
- gorgonzolas siers,
- nedaudz medus,
- olívella,
- kiploka daiva
- ciedru rieksti,
- sáls, pipari péc garsas,
- nedaudz ciedru rieksti,
- rukolas saláti,
- vínogu vína etikis

Pagatavosana:

Parasti pilda lielus vai vidéjus sampinjonus, tacu es soreiz nému mazinus (garsoja pat vél labák). Un tá, sampinjonus kártígi notíra, nomazgá un izgriez kájinu. Nem  izlejamo medu un ar otinu kártígi iesméré katra sampinjona cepuríti. Tiem, kam garso kiploki, katrá cepuríté saliek síki sasmalcinátus kiplokus un uz pannas (bez ellas) uzgrauzdétus ciedru riekstus. Tad liek ieksá gorgonzolas sieru.

Cepj sakarsétá cepeskrásní 180 grádos aptuveni 10 minútes. Ja pildísanai nem lielos sampinjonus, tad pirms pildísanas tos vajag nedaudz apcept (sagrillét) un tad pildít.

Taisa salátus- rukolu párlej ar olívellu, vínogu vína etiki, sáls, pipari péc garsas. Liek salátus skíví, pa virsu sampinjonus un párber ar ciedru riekstiem.

Bon appetit!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru