trešdiena, 2012. gada 11. jūlijs

Pildíti kalmári argentíniesu gaumé



2- 4 porcijám(atkaríbá péc izsalkuma pakápes) nepieciesams:

- 500 g kalmári,
- svaigi vai konservéti tomáti,
- ella,
- sauja pétersílu,
- 1-2 kiploka daivas,
- sípols,
- piená izmércéta baltmaize,
- sáls, pipari,
- timiáns,
- rozmaríns,
- zivju buljons
´
Pagatavosana:

Iztíra kalmárus. Man pagadíjás loti mazini kalmárini, tapéc es pildíjumu sablenderéju- pétersílus, kiploku un sípolu, ko pec tam apcepu panná nelielá ellas daudzumá. Tad pievieno piená izmércétu maizi, sagrieztus tomátus un sablenderétas kalméta astítes. Pa laikam apmaisot, cepj kádas 10 minútes.
Kad pildíjums gatavs, sapilda kamárus(parasti pilda 3/4 no visa kalmára) un aizsprauz ar kocinu.

Gatavo mérci, kurá várísies kalmáti- panná apcepj sagrieztu sípolu. Kad sípols paliek caurspídígs, pievieno sagrieztus tomátus un vienu zarinu rozmarína un timiána. Sáls, pipari péc garsas.  Pievieno zivju buljonu un liek ieksá kalmárus.

Mazie kalmárini sautéjami 25-30 minútes. Ja nepieciesams, sautésanas laiká pievieno vél buljonu.
Pirms pasniegsanas iznem kocinus.

Buen provecho!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru