pirmdiena, 2012. gada 2. jūlijs

Júras velsu saláti


Més gimené loti esam iecieníjusi júras velsu salátus. Biezi vien, gatavojot sos salátus, variéju gan ar ingredientu proporcijám, gan zalumiem. Tacu, lai saláti sanáktu aromátiski un piesátináti,parasti izvélos svaigas júras veltes.

4 édájiem nepieciesams:

- 700 g mídijas
- 350 g mazie júras édamgliemezi,
- 350 g mazie kalmárini,
- 175 g garneles,
- 150 g krabju nújinas,
- 100 ml sausais baltvíns,
- pusotra citrona sula,
- 1 kiploka daivina,
- 1 téjkarote sinepes,
- pipari,
- 3 édamkarotes olívellas,
- 1 selerija,
- 1/2 sauja pétersílu,
- 2 nelieli burkáni,
- 200 g saláti

Pagatavosana:
Noskalo mídijas un mazos gliemezus zem tekosa údens, tad attíra no algém. Mazos kalmárinus ´nomazgá un sagriez. Notíra garneles un nomazgá tás.

Nem lielu katlu, ielej tajá pavisam nedaudz, t.i., aptuveni 500 ml údens un 100 ml vínu, un 1 édamkaroti citronu sulas un skipsnu sáls. Tad liek ieksá sagrieztus mazos kalmárinus un vára, nosedzot ar váku, 2 minútes. Tad iznem un liek caurdurí.

Péc tam tajá pasá údení, kad tas sasniedzis várísanás temperatúru, liek garneles un vára 1 minúti (júras veltes átri izvárás). Tad iznem un liek caurdurí pie kalmáriem.
Tálák liek váríties tajá pasá katlá mídijas un mazos gliemezísus. Tos, kuri ir atvéruesie jau pirms várísanas, izmet. Gliemezi, tápat ká citas júras veltes,  arí átri izvárás- 3 minútes un váki jau atvérusies! Arí sos gliemezos nokás un izmet tos gliemezus, kuri várísanás procesá nav atvérusies.
Gliemeziem nonem vákus.

Notíra kiploka daivu un síki sagriez. Notíra burkánu un sagriez plánás ripás. Sagriez arí seleriju, pétersílus un salátus. Sajauc citrona sulu ar sinepém, nedaudz sáli, pipariem un olívellu. Ar to párlej salátus un júras veltes. Visu labi sajauc  un liek ledusskapí, lai ievelkas garsas.

Vislabák sie saláti gars, kad pastávéjusi ledusskapí vismaz 3 stundas. Pasniedz aukstus.

Bon appetit!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru