Kad apnikusi Vidusjuras virtuve, tad parmainas pec gatavoju edienu austrumu gaume ka piemeram sos baklazanus.
4 porcijam:
- 4 nelieli baklazani,
- 7 e.k. ellas,
- 4 kiploka daivas,
- sipols,
- 6 t.k. brunais cukurs,
- 6 t.k.sojas merces,
- 6 t.k. abolu etikis,
- 1 e.k. sausais "jerez" vai kads cits aromatisks vins
Pagatavosana:
Baklazanus griez uz pusem un pec tam velreiz gareniski,sagriezot aptuveni 3 cm lielos gabalinos.
Wok panna lej 3 e.k. ellas un apcepj pusi sagrieztos baklazanus.Kad apcepusies, iznem un liek virtuves papira dvieli nosusinaties (lai iesuc "lieko" ellu). Pec tam panna atkal lej parpalikuso ellu un apcepj taja otru dalu baklazanus un kad gatavi,atkal liek uz virtuves papira dviela.
Parpalikusaja ella apcepj smalki sagrieztu kiploku,sipolu. Tad pievieno sojas merci,etiki un jerez, pec ka liek ieksa rezrevetos baklazanus un visu kopa cepj kadas 3 inutes,lidz visa merce iesukusies.
Pasniedz ar baltajiem risiem.
Cik gardi izklausās! Šo kombināciju droši vien var arī ar kabacīšiem izprovēt:) Vienīgais, lielveikalos pie mums heress nav sastopams, laikam jāmeklē smalkākos, vīna veikalos.
AtbildētDzēstNu ar baklazanu tiesam ir super gardi! Drosi,ka "Jerez" vieta tad var likt kadu citu aromatisku un piesatinatu vinu ka piemeram "Oporto" :)
AtbildētDzēstIzmēģināju ar kabacīti... Nu, super! Mazliet gan pamainīju mērces proporcijas un iztiku bez vīna, bet sanāca gards, ka nenoēsties :)) Paldies par receptīti!
DzēstBus jaizmegina ari man ar kabaciti,paldies par ideju! :))
AtbildētDzēst