Virs parnesis majas lomu- kadas 30 doradas- lielakas un mazakas. Ne,ne jau pasa sazvejotas, bet no vietejiem zvejniekiem iegadatas. Nu jau vairak ka puse iztiritas un saliktas saldetava. Un,kad apnik doradas Vidusjuras gaume, tad nodomaju,ka ta ka deretu tas iemarinet un pagatavot savadak, piemeram austrumu gaume. Marinesanas veidu smelos no gards ka nenoesties bloga.
Vajadzigs:
- 4 nelielas doradas
- 1 citrona sula
- rīvēta 1/2 citrona miziņa
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tejkarotes rivetas ingvera saknes
- 1 t.k. karijs
- 1/2 t.k. kanēlis
- 3 ēd.k. sojas mērce
- 1 ēd.k. brūnais cukurs
- 1- 2 tejkarote ellas (var ari vairak)
- sāls, ja nepieciesams
Pagatavosana:
Sagatavo marinadi, sajaucot visas marinadei nepieciesamas sastavdalas uz ar ieguro marinadi parlejot ierive doradas. Saliek doradas trauka, uzliek slogu (lai garsas labak ievelkas) un atstaj marineties. Idelali atstat uz nakti, ja ne, tad uz paris stundam noteikti.
Kad doradas samarinejusas, nem grilpannu, kartigi to uzkarse un liek virsu doradas. Kad doradas apcepusas no vienas puses, uzmanigi apgriez uz otru pusi.
Pasniedz karstas,apkaisot ar sakapatiem koriandru+petersiliem
Pasniedz karstas,apkaisot ar sakapatiem koriandru+petersiliem
Labi garso kopa ar risiem.
Cik interesanti, es nebūtu iedomājusies šādu garšvielu kombināciju pievienot zivtiņai! Esmu gan reiz garnelēm piešāvusi kanēli, bija ļoti feina garšu kombinācija:)
AtbildētDzēstKā Tev garšoja dourada austrumu gaumē? Šī ir viena no manām favorītzivtiņām, bet esmu gatavojusi tikai klasiski:))
Dorada austrumu gaume ari garso labi !:)
AtbildētDzēst