piektdiena, 2013. gada 15. marts

Pukkáposta kremzupa


Sí pukkáposta krema burvíba slépjas pievienotajás garsvielás. Man loti patík métras klátbútne sajá kombinácijá. Nezinu gan ká pareizi sauc latviski sís piparmétras skirni (tulkotájá tulkojas ká parastá pimarétra, kaut péc bútíbas ir loti daudz piparmétru skirnu). Spániski ir vienkársi- piparmétra ir menta un sí piparmétras radiniece hierbabuena. 

Vajadzígs:

- pukkáposts,
- sípols,
- 3-4 kartupeli,
-pétersíli,
- 2-3 é.k. olivellas,
- sáls,
-  kimenes,
-pipari,
- piparmétra (hierbabuena)

Katliná lej údeni un sálsúdení  liek váríties rozetés sagrieztu pukkápostu, gabalinos sagrieztu kartupeli un sípolu. No garsvielám klát liek páris  piparmétras un pétersíla zarinus, skipsnu kimenes un piparus.
Kad dárzeni míksti, garsaugus iznem, nedaudz atdzesé un pievieno olivellu. Sablenderé.
Pasniedz karstu, párkaisot ar zalumiem. Ja nepieciems, uzsilta vélreiz.



Seit  hierbabuena, kas pirkta "Lidl"  podiná un kuru izstídzéjusu janvára sákumá párstádíju árá. Kaut ká aizmirsás par so hierbabuena un nekádu laistísanu, kopsanu augs no manas puses nesanéma. Liels bija mans pársteigums, ka tagad, izejot árá, ieraudzíju, ka stáds smuki iesaknojies un sácis dzít jaunas lapinas.
Hierbabuena  ir viena no ejosákajám garsvielám spánu virtuvé.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru