ceturtdiena, 2013. gada 18. aprīlis

Sampinjonu pastéte ar vítinátu galu


Esmu sev atklájusi sampinjonu pastéti un soreiz tai pievienoju klát jamon serrano (vítináta gala). Esmu sajúsmá par so pastéti- tá ir loti aromátiska, figúrai draudzíga un garsíga. Labi garso gan uz  pumpurmikela (vácu rupjmaizes), gan baltmaizes, var smérét arí uz dárzeniem, cipsiem.

Nepieciesams:

- sampinjoni,
- sípols,
- rozmarína zarins ( vai sauss)
- ella,
- jamon serrano vai cecina ( vítináta gala),
- sáls,
- Tabasko mérce (asuminam),
- baltvíns (sausais)

Pagatavosana:

Nelielá ellas daudzumá apcepj sagrieztu sípolu, tad pievieno sagrieztu vítináto galinu un péc laicina notírítas un sagrieztas sénes. 
Pievieno rozmarína zarinu un baltvínu. Pagaida lai alkohols iztvaiko un vél mazdruscin pacepj- kamér viss smuki izcepies un ir gatavs.
Iznem rozmarína zarinu, pievieno sáli ( ja vajadzígs) un Tabasko mérci ( vai saberztu cili), sablenderé.
Kádas proporcijas? Uz 500 g sampinjonu nemu aptuveni 40 g vítinátas galas. Ar so daudzumu pilnigi pietiek, lai justu vitinatas galas klatbutni, bet var, protams, likt ari vairak.

Kas ir cecina?  Cecina ir govs vítináta gala.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru