ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Mazie júras gliemezísi fenhela mércé (Almejas al hinojo)




Neesmu vél noskaidrojusi, ká sauc latviski sos júras iemítniekus, tápéc saucu tos vienkársi par mazajiem júras gliemjiem.
Sie mazie júras gliemji ir bagáts proteína avots- 100 g satur 15,40 g.  Tajos gandríz nav tauku un tie satur daudz dzelzi, jodu un vél visvisádus labumus. Diétisks produkts 100 g= 76,60 kcal. 
 "Almehám" ( Júras gliemeziem ) piemít loti maiga garsa un tie lieliski saiet kopá ar fenheli. Táda ísta Vidusjúras garsu bukete.
Varbút sákumá liekas- bet tur jau nav ko ísti ést, tacu tá nemaz nav- édot júras gliemjus sáts iestájas átri.

4 édájiem vajadzígs :

- 1 kg baltie júras gliemji,
- buntíte fenhela (soreiz izmantoju nevis sakneni, bet lakstus),
- 2 kiploka daivas,
- nedaudz olivellas,
- páris timiána zarini,
- páris salotes sípoli vai parastais sipols,
- 1 svaigs cilli (bet drosi var bút arí sausais,saberzts)
- 2,5 dl vermuts (sausais),
- 4 maizes skéles

Pagatavosana:

Nomazgá júras gliemezus.
Kiploka daivas nemizo, bet uzspiezot ar nazi saplacina.
Katliná ielej nedaudz ellu, liek timiánu, saplacinátás kiploka daivas ar visám mizám un ber ieksá gliemezus. Pievieno vermutu, apsedz ar váku un vára.
Kad gliemeimezi atveras (tas notiek loti átri), katlinu nonem no uguns, iznem neatvérusos gliemezvákus, nolej buljonu, izfiltré un atliek.
Nem katlinu vai pannu un apcepj tajá sasmalcinátu cili un sípolu. Ja nepieciesams, pievieno arí sáli (es nelieku, jo man no Vidusjúras údeniem nákusás júras veltes skiet jau pietiekami sálas).
Kad salotes izcepusás, pievieno gliemezus, sasmalcinátu fenheli un nedaudz rezervétá buljona un kaut kur 1-2 minútítes vél visu kopá pavára.
Uzgrauzdé maizi, sagriez kubinos.
Gliemjus pasniedz karstus, párkaisot ar miazes grauzdiniem.

Mana mazdárzina skaistulis fenhelis.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru