trešdiena, 2013. gada 10. aprīlis

Zemenes baltás sokoládes mércé




Svétku deserts ar fantastiski gardu mércíti.

4- 6 porcijám:

- 100 g baltás sokoládes,
- 400 g zemenu,
- 2 glázes piena,
75 ml saldá kréjuma, 
- 2 t.k. vanilas cukura,
- 2 olu dzeltenumi,
- 2 e.k. milti,
- sasmalcináti rieksti

Pagatavosana:

Olu dzeltenumus sakul ar vanilas cukuru un miltiem, pievienojot nedaudz piena, lai masa izveidojas kréjuma biezumá un bez kunkuliem. 
Páréjo pienu uzvára un maisot lej klát olu masai. Párlej atpakal katliná, un lénám karsé, turpinot maisít lidz mérce sabiezé. Te járaugás, lai mérce nesák váríties , citádi tá savelsies un klús krikumaina.
Kad mérce sabiezéjusi, nonem katlinu no uguns, pievieno balto sokoládi un maisot to izkausé. 
Kad mérce atdzisusi, tajá iejauc saputotu saldo kréjumu.
Saliek zemenes traucinos un párlej ar mérci un párkaisa ar riekstiem.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru