ceturtdiena, 2013. gada 25. aprīlis

Olívu pastéte (Paté de aceitunas)


Fantastiski garsíga pastéte no olívém, ísta garsu bauda visiem tiem, kam patík olíves.
Pastéte ir loti veselíga un arí bagáta kalorijám, tacu laba jau daudz nevajag. Lai baudítu garsu, pilnígi pietiek ar plánu kártinu ko uzziest uz maizes. 
Pastéte ir tik aromátiska un olívu garsas piesátináta, ka es, pieméram, to médzu arí "atskaidít" ar dazádiem dárzenu kremiem un pastétém. So pastéti ideáli jaukt kopá ar sampinjonu pastéti, baklazánu ikriem u. c.
Olívu pastéte ideáli garso kopá ar kazas sieru un kalétiem tomátiem. 
Olívu pastéte ir árkártígi viegli pagatavojama un ledusskapí to var uzglabát lídz pat 2 nedélém.

Vajadzígs:

- 300 g zalás un melnás olíves (bez kauliniem),
- 100 ml olívella virgen extra (aptuveni)
- puse kiploka daivas,
- sáls

Pagatavosana:

Nomazgá olíves un sagriez mazos gabalinos. Sasmalcina arí kiploka daivu. Liek blenderí, pievieno sáli péc garsas sák blenderé, pakápeniski lejot klát olívellu. Te jábút uzmanígiem, lai nepárforsétu ar ellu, citádi pastéte sanáks skidra. Masai jábút maigi kremígai un péc tá arí vadás cik daudz ellas pievienot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru