otrdiena, 2013. gada 2. aprīlis

Heks olívu- kaperu mércé





Nu jau páris dienas májás gatavoju heksu. Tas pateicoties tam, ka veikala zivju stendá svaigu heksu pievedums. Soreiz izlemju, ka pirku veselu heksu. Tádi riktígi svaigi izskatás+ cena arí nolaista. Nav ko gari domát, jánem ciet! :)
Sodien gatavoju heksu ar olívém, kaperiem un klát lieku daudz zalumus. Dievígi! 



4 édájiem:

- 600 g heksa filejas,
- 50 zalás olíves,
- 50 g melnás olíves,
400 g tomátu 
- pétersíli,
- 2-3 majorána zarini,
- 2 kiploka daivas,
- 2 é.k. sálíti kaperi,
- 2 é.k. ella,
- 0,5 dl sausais baltvíns,
- sáls,
- citronpipari

Pagatavosana:

Es izmantoju gan "parastos" sarkanos, gan kumato tomátus, kas péc krásas ir loti tumsi. Péc bútíbas tomátiem jánem bútu nost miza un arí séklas. Tacu mani kumato tomáti ir tik míksti un  saldi- tírais gréks tiem atnemt mizu un séklinas, tádél  es no sís vardarbígás procedúras atturos, turklát miza un séklinas man nebút netraucé. Ja nu tomér nepatík, tad tomátiem nem nost mizinas un iznemj séklinas. Sagriez tomátus kubinos.

Sasmalcina pétersílus un majoránu.Sagriez izlobítu kiploka daivu. Kaperus noskalo zem tekosa auksta údens, lai aiziet lieká sáls. Tad nosusina.
Zivs fileju ieziez ar sáli un citronpipariem. 
Lej panná ellu un liek ieksá zivs filejas. Klát liek tomátus, olíves (savu nolúku vadíta, es tás sagriezu, kaut bútíbá tás liek ieksá veselas). Pievieno arí kaperus, kiploku un skipsnu zalumu- nedaudz no pétersíliem un nedaudz no majorána. Ja nepieciesams, vél pasála un tad lej klát baltvínu. Atstáj, lai uzvárás un tad uzliek váku.
Sauté visu kádas 8-10 minútes. Aptuveni kádá piektajá minúté zivs filejas apgriez uz otru pusi, atkal uzliek váku un vél kádas 5 minútes pasauté.
Pasniedz heksa filejas karstus kopá ar mérci, bagátígi párberot ar zalumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru