otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Keksini


Urrá, BEIDZOT arí mums veikalos parádíjies "ístais" biezpiens!!! Bútíbá jau zem nosaukuma "biezpiens" varéja atrast biezpienu( pársvará aitu vai govs), bet tas nebija biezpiens latviesu izpratné- tádu skidru plurru bez neviena graudina grúti par biezpienu nosaukt..
Tagad maniem priekiem nav robezu- tik irdens, tik sauss, pat nedaudz salds un pieejams arí 0% !!! :)

Sáda veida keksini varétu interesét tos, kuri ievéro slaido líniju- kad gribas kaut ko pagatavot "ne no ká". Man gribéjás saldus keksinu, tapéc gatavoju saldo variantu. Drizumá noteikti pagatavosu arí sálos keksinus.


Te nu vins ir keksins- seksins ))).

3 lieliem keksiniem bija nepieciesams:

- 2 édamkarotes auzu klijas,
- 2 olu baltumi,
- 100 ml biezpiena (man bija diezgan sauss un irdens 0%),
- 2 édamkarotes 0% svaigais siers ceso batido (péc garsas un konsitences ká kréjums, kaut kas uz vácu Magerquark pusi),
- nedaudz rívéta citrona mizina,
- páris pilieni apelsínu ziedu údens "Azahar" aromáts (bet drosi garsos labi arí ar kádu citu),
- stévija,
- aptuveni 7 g cepamais pulveris

Pagatavosana:

Saputo olas baltumu. Sajauc  visus ingredientus, iecilá olas baltumu un liek silikona keksu formás (tás nav jáietauko).
Cepj 190 grádos aptuveni 20 minútes.

P.S. Sáda veida keksinu sniedz taaadu sáta sajútu! Un tas viss- patiecoties auzu klijám!




2 komentāri:

  1. Šie tiešām liekās kaut kas ļoti gards un pa īstam manā gaumē. Apelsīnu ziedūdens? - tā vietā varētu likt vaniļu? vai aplsīna miziņu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti, ka garsos labi arí ar vanilu, apelsína mizinám, rozíném, sukádém..Man sie keksini kaut ká pat biezpienmaizes atgádinája.

      Dzēst